Bucatarie de vara. de pe tarmul Mediteranei- ieftina si usor de preparat -. Piperada. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg rosii, 4 ardei iuti verzi, 3 cepe, 8 oua, 4 felii subtiri de jambon, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 varf de cutit piper, sare.. Mod de preparare: Se oparesc rosii...
Bucatarie de vara
de pe tarmul Mediteranei- ieftina si usor de preparat -
Piperada
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg rosii, 4 ardei iuti verzi, 3 cepe, 8 oua, 4 felii subtiri de jambon, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 varf de cutit piper, sare.
Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si de seminte (prin presare) si se taie bucati. Ardeii iuti se taie in doua, se indeparteaza semintele, se spala si apoi se taie lamele. Ceapa curatata se toaca marunt, iar cateii de usturoi se zdrobesc sau se preseaza. Se toarna uleiul intr-o tigaie, se lasa sa se-ncinga si se calesc 5 minute ceapa, ardeii iuti si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper si se lasa sa se dunstuiasca aproximativ 15 minute, amestecand intruna. Se bat ouale, se toarna peste compozitie si se amesteca cu o spatula pana ce se incheaga. Se pune piperada pe un platou, se asaza deasupra feliile de jambon prajite separat si se serveste imediat.
Pachetele de sunca si vinete
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, 2 linguri de ulei, 6 felii de sunca (jambon), 2 linguri unt, salata verde.
Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie rondele si se rumenesc 10 minute la foc mic, in uleiul incins. Se infasoara rondelele (cate 2-3) in feliile de sunca, se fixeaza capetele acestora cu scobitori (pe orizontala) si se prajesc intr-o tigaie de teflon, in 50 g de unt. Inainte de a le servi, se asaza in farfurii, pe frunze de salata, se sareaza si se pipereaza.
Salata cretana cu dovlecei si ceapa