Mostenirea grea a cehilor
•Societatea ieseana are de achitat datorii in valoare de circa 17 miliarde lei
Reprezentantii societatii iesene Tepro nu sunt prea multumiti de rezultatele societatii dupa primul semestru al acestui an. Acestia sunt de parere ca cheltuielile exceptionale, ceea ce inseamna datorii, amenzi si majorari de intarzieri, se ridica la un nivel mult prea mare. Debitele firmei iesene Tepro, dupa primul semestru al acestui an, se ridica la impresionanta valoare de 17 miliarde lei. "Aceste cheltuieli sunt foarte mari. De fapt, toate acestea sunt rezultatul defectuosului management al firmei cehe Zelezarny Veseli. In momentul in care Tepro a fost preluata de societatea ceha, firma avea profit si nu inregistra datorii. Insa, dupa doi ani de manageriat ceh, Tepro a ramas cu datorii si fara bani pentru a putea continua activitatea in bune conditii", a afirmat liderul de sindicat al societatii iesene Tepro, Constantin Rotaru.
De asemenea, acesta a mai afirmat ca pana acum materia prima a fost garantata de catre camerele de comert deoarece Tepro nu a avut resursele financiare necesare. In plus, in prezent, pretul tevii la export este foarte redus, fapt care defavorizeaza societatea ieseana. "Tepro lucreaza foarte mult pentru export, iar aceasta scadere a pretului tevii pe piata externa nu face decat sa ne dezavantajeze. In plus, acum sunt foarte multe societati care au acelasi domeniu de activitate ca Tepro. Societatea are ceva contracte pe hartie, insa, vom vedea ceea ce se va realiza efectiv", a mai spus liderul de sindicat de la firma ieseana Tepro, Constantin Rotaru.
Piedici in contractarea de credite
Pe de alta parte, Tepro nu poate contracta inca imprumutul de un milion de dolari, absolut necesar pentru a-si putea asigura fara probleme necesarul de materii prime. Motivul il constituie sta