Mancaruri cu vinete. Salata cu vinete. si dovlecei cruzi. Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete mici, sare, 3 dovlecei mai marunti, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, 1/2 lingurita piper.. Mod de preparare: Se taie vinetele in doua pe lung, apoi pe lat, i...
Mancaruri cu vinete
Salata cu vinete
si dovlecei cruzi
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete mici, sare, 3 dovlecei mai marunti, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, 1/2 lingurita piper.
Mod de preparare: Se taie vinetele in doua pe lung, apoi pe lat, in fasii subtiri, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa 15-20 de minute sa se patrunda. Dovleceii se taie felii fine de tot (pe lung) si se pun de-o parte. Se spala vinetele, se zvanta cu un stergar, se ung pe ambele parti cu ulei si se asaza pe tava de la aragaz. Se baga in cuptorul incins - sub grill -, se rumenesc usor, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un castron vinetele si dovleceii, se adauga coriandrul, uleiul, piperul si sucul de lamaie, se amesteca bine si se servesc ca aperitiv sau ca garnitura langa o mancare cu carne.
Vinete umplute
Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete mijlocii, 1 lingura sare, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti, 3 cepe potrivite taiate marunt, 4 rosii taiate bucati, piper proaspat macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 3 linguri zeama de lamaie, 1/3 ceasca apa.
Mod de preparare: Se-ndeparteaza cotoarele si se taie vinetele in doua, pe lung. De-a lungul fiecarei jumatati se face o crestatura adanca, cam pana la 1,5 cm de fiecare capat, apoi se dau cu un praf de sare, se introduc in apa rece de la gheata, se lasa 30 de minute, dupa care se scot, se sterg cu hartie absorbanta si se storc intr