•Casa de rugaciuni luterana la inceput, devine biserica ortodoxa dupa cel de al doilea razboi mondial
Ascunsa printre blocuri si case, biserica "Sfantul Mina", situata in zona Pacurari, poarta amprenta timpului. Constructia in sine, cu exceptia picturilor si a curtii exterioare, nu prea are nimic in comun cu bisericile stefaniene prezente in Moldova.
Construita in anul 1812, biserica a fost, la inceput, casa de rugaciuni luterana. Ctitorul bisericii a fost generalul rus de armata John Von Schleder, acesta primind pamant pentru construirea cladirii de la domnitorii Constantin si Alexandru Moruzzi, o donatie de teren fiind facuta si de catre Domnita Raluca.
Edificiul si-a pastrat statutul de casa de rugaciuni pana in anul 1945, cand este bombardat si deteriorat. In aceasta perioada se efectueaza primele reparatii, devenind mai apoi biserica ortodoxa. Primul preot care a pastorit aici a fost Mihai Manuca. Acesta a murit in anul 1970, chiar in biserica, in timpul unei slujbe pe care o tinea. In locul acestuia este transferat din zona Neamtului si numit paroh al bisericii, Gheorghe Bistriceanu, cel care s-a ocupat si de reparatiile capitale ale edificiului, incepand cu anul 1972.
Cladirea in sine si-a pastrat vechea forma, singurele elemente specifice bisericii stefaniene fiind pictura interioara, mobilierul si clopotnita. Preotul Bistriceanu a adus lacasului si cateva elemente din zona Neamtului, biserica "Sfantul Mina" fiind singura din Iasi ale carei candelabre sunt ornate cu coarne de cerb. Interiorul bisericii este deosebit de simplu, sculpturile fiind executate de mesteri speciali adusi din Grumazesti - Neamt. Este vorba de fratii Ion si Dumitru Cotfas, Mircea si Valerica Apavaloaie si, nu in ultimul rand, de Ioan Carcei. Interiorul edificiului a fost complet refacut, cu pictura noua, in stil bizantin, si cu mobilier sculptat