"In rugbiul romanesc numarul sponsorilor scade de la o zi la alta"
•Ne declara fostul international Emil Crisan, actualul vicepresedinte cu probleme tehnice al sectiei de rugby de la clubul Politehnica Iasi
Fostul international Emil Crisan ramane pentru multi fani o legenda a rugbiului iesean si nu numai. In prezent vicepresedinte cu probleme tehnice al sectiei de rugby de la clubul Politehnica Iasi si directorul Piscinei Moldova, Emil Crisan este un "revolutionar" in sportul cu balonul oval din tara noastra, acolo unde lucrurile nu merg chiar foarte bine in ultima vreme. Cu doar cateva zile inaintea unui nou debut de campionat, care va fi pe 25 august, prof. Emil Crisan combate unele aspecte legate de activitatea federatiei noastre de specialitate, totul pornind chiar de la statutul rugbistului roman:
- Intr-un sistem in care sportul este asezat pe baze normale, statutul sportivului poate fi de amator sau profesionist. Federatia Romana de Rugby a inventat insa statutul sportivului "non-amator", adica nici in car, nici in caruta, ci poate in teleguta! Acest lucru reprezinta o formula de compromis, care speculeaza foarte bine lacunele din Legea Sportului.
- De fapt, cum se poate caracteriza mai bine termenul de "non-amator"?
- Eu stiu ca daca un sportiv nu este amator, atunci nu poate fi decat profesionist si nu altceva. Aceasta initiativa bolnavicioasa a FRR duce, de fapt, la o tranzitie ce deterioreaza de la o zi la alta activitatea rugbistica din Romania. De altfel, FRR aplica un regulament de functionare de nici o culoare, pentru ca nu avem forta materiala in organizarea rugbiului romanesc si fortam indirect statutul de amator.
In rugbiul romanesc sunt regulamente confuze
- Cum functioneaza cluburile de rugby din Romania, dupa stiinta dumneavoastra?
- Cluburile au contracte cu prop