•Sefii de regii din Moldova sunt cel mai bine retribuiti •Ce depaseste salariul de 24 de milioane lei va fi imputat celui care a incheiat contractul
In viitorul apropiat, toti directorii de regii vor avea un salariu de maxim 24 de milioane de lei. Totodata, sporurile nu vor trebui sa depaseasca 50% din salariu. In cazul in care un conducator de regie va depasi nivelul de retributie maxim stabilit de Guvern, diferenta va fi imputata celui care a incheiat contractul. De regula, semnatarii contractelor sunt fie presedintii de Consiliu Judetean, fie vicepresedintii. O statistica efectuata de catre Guvern arata ca din cei 229 de conducatori de regii, companii sau societati autonome (la nivel central sau local), doar 64 dintre ei au salariul sub 10 milioane de lei, 120 - intre 10 si 20 de milioane de lei, 36 - intre 20 si 24 de milioane de lei si 9 peste 24 de milioane. Interesant este faptul ca majoritatea dintre cei care au salariul mai mare de 24 de milioane sunt din Moldova. In judetul Iasi, a fost depistat un singur sef de regie cu salariu peste "barem" si anume directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri. Ulterior, informatia a fost infirmata de Gabriel Popescu, vicepresedintele CJ.
"Il cunosc bine pe domnul Teodorescu de la DJDP. Nu este adevarat ce s-a spus. Salariul sau nu este mai mare de 24 de milioane de lei, ci de circa 15 milioane de lei. Deci, nu mi se poate imputa nimic", a spus Popescu.
Pana la urma, se pare ca in Iasi, cel mai bine la capitolul salarizare sta directorul RAJAC, Gheorghe Nichita. Din cele spuse de "patronul" apei reci din Iasi, retributia sa este de aproximativ 18 milioane de lei, la care se adauga sporuri pe masura. Il urmeaza, la mica distanta, Romeo Mistreanu, directorul RT, cu putin peste 17 milioane de lei (fara sporuri). (C.O.)
•Sefii de regii din Moldova sunt cel mai bine retribuiti •Ce de