Telefoanele din scolile Iasului sunt considerate de catre profesori, publice. Astfel se pot explica sumele fabuloase care sunt inscrise pe facturile emise de Romtelecom. Daca in scolile din oras se efectueaza convorbiri telefonice a caror valoare se cifreaza in jurul a 15 milioane lei lunar, nici la tara desfasuratoarele nu sunt mai scurte. Cadrele didactice din scolile situate in mediul rural, unde telefonul este de obicei un lux, nu se sfiesc sa stea la taclale pe receptor minute in sir, avand in vedere ca inspectoratul plateste in medie 600.000 de lei lunar. Deosebit de interesant este cazul unei profesoare din Horlesti, care a vorbit la telefon cu rudele sale din Franta, iar contravaloarea acestor convorbiri, intr-o singura luna, este de doua milioane de lei. "Vom lua masuri in aceasta privinta, impunand un plafon maxim pentru convorbirile telefonice, deoarece la scolile din Rediu si Breazu s-au efectuat convorbiri in valoare de 500.000-600.000 de lei pe luna", a precizat Mihai Dumitriu.
De remarcat ca in timpul celei de-a doua sesiuni a examenelor de capacitate si bacalaureat, din cauza neplatii facturilor, Romtelecom a intrupt liniile rau-platnice, aceasta situatie perturband procedura de transmitere a datelor si mediilor din centrele de examen catre ISJ. Reprezentantul prim al Inspectoratului Scolar ne-a mai comunicat ca nu poate aplica sanctiuni deoarece nu se poate sti cu exactitate cine vorbeste la telefon. Acesta spera ca, odata introdus plafonul maxim pentru apelurile telefonice efectuate de personalul scolilor, valoarea facturilor sa scada substantial. (I.G.)
Telefoanele din scolile Iasului sunt considerate de catre profesori, publice. Astfel se pot explica sumele fabuloase care sunt inscrise pe facturile emise de Romtelecom. Daca in scolile din oras se efectueaza convorbiri telefonice a caror valoare se cifreaza in jurul a 15 milioane