Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor a emis, recent, un ordin prin care se arata ca preturile manoperei si vaccinului la animale vor fi suportate de catre detinatorii de animale. In asemenea situatie, dr. Vasile Hritcu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), se arata ingrijorat de felul in care va fi inteles acest ordin de catre detinatorii de animale. "Situatia este destul de complexa. Va trebui sa mergem din casa in casa pentru a lamuri oamenii ca trebuie sa vaccineze animalele impotriva bolilor, mai ales cele cu transmitere la om. Daca pana acum detinatorii de animale trebuiau sa plateasca manopera, acum ei vor suporta si costul vaccinului", ne-a declarat dr. Hritcu.
Programul de supraveghere a profilaxiei si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si de protectie a mediului este absolut necesar. In art. 2 al noului ordin se specifica: "actiunile sanitar-veterinare obligatorii care se efectueaza la animalele de export si la cele provenite din import, conform reglementarilor in vigoare, se suporta de catre agentii economici". Numai contravaloarea vaccinului antipseudopestos aviar, a vaccinului antipestos porcin se suporta din bugetul DSV, iar manopera efectuata de medicii sanitar-veterinari concesionari se incaseaza de la detinatorii de animale. Contravaloarea manoperei si a vaccinului contra antraxului la cabaline, bovine, ovine si caprine si contra rabiei se suporta de catre detinatorii de animale. (M.O.)
Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor a emis, recent, un ordin prin care se arata ca preturile manoperei si vaccinului la animale vor fi suportate de catre detinatorii de animale. In asemenea situatie, dr. Vasile Hritcu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), se arata ingrijorat de felul in care va fi inteles acest ordin de catre detinatorii de animale.