Ce mananca vedetele...- Veti ramane surprinsi de gusturile lor simple, dar rafinate, din care macaroanele nu lipsesc -Janet Jackson. Penne all" arrabbiata. Ingrediente: 1 ceapa rosie, 3 catei de usturoi, 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina), 1-2 ardei iuti rosii, 4 linguri ul...
Ce mananca vedetele...- Veti ramane surprinsi de gusturile lor simple, dar rafinate, din care macaroanele nu lipsesc -Janet Jackson
Penne all" arrabbiata
Ingrediente: 1 ceapa rosie, 3 catei de usturoi, 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina), 1-2 ardei iuti rosii, 4 linguri ulei de masline, 500 ml rosii decojite (din conserva) taiate maruntel, 1 legatura patrunjel, 1 legatura busuioc, sare, piper macinat, 1 varf de cutit zahar, 500 penne (macaroane scurte).
Mod de preparare: - Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata legumele pentru supa si se taie in cubulete. Ardeii iuti, curatati de seminte si nervuri, se taie fasii subtiri. Se calesc toate legumele, impreuna cu ardeii iuti in uleiul incins, se adauga rosiile si zaharul si se fierb incet, cu capac, circa o ora, amestecand din timp in timp. - Intre timp, se fierb macaroanele in apa (multa) cu sare (sa nu se inmoaie prea tare), se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie marunt frunzele de patrunjel si de busuioc si se incorporeaza in sosul de rosii, care se gusta apoi de sare si piper si se serveste imediat cu macaroanele. Dupa gust, se poate presara peste ele parmezan sau cascaval ras.
Atentie la ardeii iuti! "Focul" produs de ei nu poate fi stins cu apa. Sunt "diabolic" de iuti si chiar cei mai iscusiti bucatari trebuie sa-i foloseasca cu masura (semintele, extrem de piscacioase, trebuie inlaturate). Sunt cunoscuti si consumati peste tot in lume - pe continentul nostru, mai cu seama in sud si sud-est. Se pun in borcane pentr