Barutzu T. Arghezi"Din nefericire, Romania este marcata de un fatalism colectiv foarte pagubitor". Cei din generatiile mai varstnice isi mai amintesc, desigur, de numele lui Barutzu T. Arghezi, fiul marelui poet Tudor Arghezi. S-a afirmat ca poet, prozator, traducator si jurnalist, reusind sa public...
Barutzu T. Arghezi"Din nefericire, Romania este marcata de un fatalism colectiv foarte pagubitor"
Cei din generatiile mai varstnice isi mai amintesc, desigur, de numele lui Barutzu T. Arghezi, fiul marelui poet Tudor Arghezi. S-a afirmat ca poet, prozator, traducator si jurnalist, reusind sa publice 14 volume inainte de a parasi definitiv Romania. Titluri ca "Povestiri din Martisor", "Veniti la joc", "Pasi prin lume", "Vers-a-travers", "Note si comentarii" sunt titluri din anii "70, semnate de cel care avea sa se refugieze in Elvetia - tara de care se leaga anii de tinerete ai celebrului sau parinte (dupa cum se stie, Tudor Arghezi a fost, printre altele, ceasornicar in Tara Cantoanelor). Cu toate ca locuieste in Lausanne, d-l Arghezi nu s-a indepartat prea mult de Romania, fiind la curent cu mersul general al societatii. Citeste presa romaneasca, dar mai ales citeste "Formula As" - revista de suflet a domniei sale.
"De ce nu se uita prim-ministrii si primarii de azi la modul in care precursorii lor dintre cele doua razboaie au rezolvat problemele curente ale administratiei?"
- D-le Arghezi, cum se vad din Lausanne realitatile romanesti cuprinse in paginile revistei noastre? Care este impactul lor asupra unui cititor "special", ca dvs., care are radacini atat de puternice aici?
- "Formula As" este prima revista venita din tara, care face politica iubirii, a nevoii de omenie si de morala, a unor realitati pe care alti jurnalisti romani nu le sesizeaza sau nu vor sa le vada. Sunteti cu certitudine autorii unei reviste apa