Anotimpul conservelor- Miroase a toamna. Brumele lui octombrie sunt pe-aproape. E momentul sa randuim borcanele dolofane pe rafturi si sa asteptam fara frica incercuirea zapezilor -Salata de vinete la borcan. Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 vinete mari, 200 ml untdelemn, sare, 1/2 lamaie.. Mod de...
Anotimpul conservelor- Miroase a toamna. Brumele lui octombrie sunt pe-aproape. E momentul sa randuim borcanele dolofane pe rafturi si sa asteptam fara frica incercuirea zapezilor -Salata de vinete la borcan
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 vinete mari, 200 ml untdelemn, sare, 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se coc vinetele pe foc deschis (flacara sau jar), se curata cu un cutit de lemn, se lasa sa se scurga de apa, asezate pe o sita sau pe un fund de lemn inclinat. Se toaca bine cu tocatorul de lemn, se adauga untdelemnul, sarea, zeama de lamaie, se amesteca bine. Pe fundul borcanului, se pune o bucatica de panza curata, inmuiata in untdelemn, apoi vinetele tocate, deasupra, alta bucatica de panza inmuiata in untdelemn. Se lasa un loc gol de 1 cm, care se completeaza cu untdelemn. Se fierbe in bain-marie o ora si jumatate. Dupa ce se raceste, se pune in camara, pe raft. Inainte de a fi consumate, se amesteca cu ceapa tocata.
Ardei copti la borcan
Ingrediente: ardei grasi verzi (cantitatea e la alegere), 2 radacini de hrean, apa cu otet compusa din 1 l otet si 1 l apa, 1 lingura sare, un varf cutit de salicilat.
Mod de preparare: Se coc ardeii pe plita sau pe un fund de metal, se sareaza, se pun acoperiti intr-un vas, se curata. Se asaza straturi-straturi in borcane, punandu-se printre ei fasii de hrean curatat. Se toarna deasupra otetul clocotit. Se leaga borcanele cu celofan si se pun in carpe groase, lasandu-se sa se raceasca. Marimea borcanelor sa fie astfel aleasa, incat sa ajunga pentru o singura masa. Borca