Mancaruri de sezonPlacinta cu ceapa. Ingrediente: Pentru aluat - 1/2 cub de drojdie proaspata, 1/2 lingurita zahar, 500 g faina, 300 ml apa calduta, 1 1/2 lingurita sare, 2 linguri de untdelemn. Pentru umplutura - 1 kg ceapa de apa, 150 g slaninuta afumata (kaiser sau bacon), 150 g smantana acrisoar...
Mancaruri de sezonPlacinta cu ceapa
Ingrediente: Pentru aluat - 1/2 cub de drojdie proaspata, 1/2 lingurita zahar, 500 g faina, 300 ml apa calduta, 1 1/2 lingurita sare, 2 linguri de untdelemn. Pentru umplutura - 1 kg ceapa de apa, 150 g slaninuta afumata (kaiser sau bacon), 150 g smantana acrisoara, 3 oua, 1 lingurita chimen, sare, piper.
Mod de preparare: 1. Se sfarama drojdia si se pune intr-un castronel. Se amesteca zaharul, 1 lingura de faina si 4 linguri de apa calduta. Se acopera si se lasa 15 minute, la temperatura camerei. 2. Restul de faina si sare se pune in alt castron, amestecandu-se cu drojdia, restul de apa si untdelemn. Se amesteca bine cu mixerul sau cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat omogen. La sfarsit, se framanta cu mana pe tabla de prajituri, circa 5 minute. Se acopera si se lasa sa creasca 45 de minute. 3. Pentru umplutura, se curata cepele si se taie in cubulete marunte. Se taie si slaninuta in cubulete si se prajesc 5 minute, intr-o tigaie mare. Se adauga si ceapa si se lasa circa 10 minute, la foc potrivit, sa se caleasca. 4. Se pune aluatul pe tabla infainata de prajituri, se framanta putin cu mana, apoi se intinde cu sucitorul. Se intinde in tava de prajituri, usor unsa cu grasime. Marginile se ridica in sus, apoi se acopera tava cu un servet si se mai lasa aluatul sa dospeasca 15 minute. 5. Se amesteca ouale cu smantana, cu compozitia de ceapa si slaninuta si cu chimenul. Se pipereaza si se sareaza bine. 6. Se intinde uniform umplutura peste foaia de aluat. Se da la cuptor si se coace circa 40 de minute