Retete de toamnaBudinca de paine cu sunca sau cu salam. Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 felii de paine de casa (integrala sau neagra), 8 felii subtiri de sunca sau 16 rondele de salam fara coaja, 4 rosii, 2 fire de busuioc, 3 oua, 125 g cascaval, 300 ml smantana, 2 linguri de untdelemn, sare, pip...
Retete de toamnaBudinca de paine cu sunca sau cu salam
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 felii de paine de casa (integrala sau neagra), 8 felii subtiri de sunca sau 16 rondele de salam fara coaja, 4 rosii, 2 fire de busuioc, 3 oua, 125 g cascaval, 300 ml smantana, 2 linguri de untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: - Porniti cuptorul. - Asterneti o forma rotunda de tarta, cu o hartie cerata (pergament). Ungeti-o bine cu untdelemn, ajutandu-va de o pensula sau o pana. - Spalati, uscati si taiati frunzulitele de busuioc. - Spalati rosiile, taiati-le in felii subtiri. - Taiati cascavalul in lamele subtiri. - Pe fiecare felie de paine, puneti o felie de sunca sau 4 rondele de salam. Acoperiti-le cu feliile de rosii si cascaval. - Introduceti feliile de paine in forma, facandu-le sa li se incalece putin marginile. - Spargeti ouale intr-un castron, adaugati smantana si frunzele de busuioc. Sarati si piperati. Bateti-le bine cu furculita si turnati omleta peste feliile de paine. Bagati forma la cuptor si lasati budinca sa se rumeneasca frumos, vreme de 20-25 de minute. - Serviti mancarea fierbinte, insotita de salata verde.
Un sfat: pentru ca se sfarma cand se imbina, feliile de paine trebuie sa fie mai groase si putin mai uscate. Lasati-le la aer cu doua ore inainte de a le folosi.
Tocanita taraneasca de legume
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g rosii, 500 g vinete, 500 g dovlecei, 1 ardei galben, 1 ardei verde, 500 g ceapa, 4 catei de usturoi, 1 foaie de dafin, 1 fir de cimbru, 1 fir de rozmarin, 1 fir de patrun