Anotimpul cartofilor- Luna octombrie e luna cartofilor. In toata tara, taranii scot "barabulele" aurii sau "picioicile" rozalinde, la suprafata pamantului. Ca sunt din Arges, din Bucovina sau din Ardeal, gustul lor e la fel de proaspat si aromat (daca nu au fost stropiti cu ingrasaminte). Cercetati-...
Anotimpul cartofilor- Luna octombrie e luna cartofilor. In toata tara, taranii scot "barabulele" aurii sau "picioicile" rozalinde, la suprafata pamantului. Ca sunt din Arges, din Bucovina sau din Ardeal, gustul lor e la fel de proaspat si aromat (daca nu au fost stropiti cu ingrasaminte). Cercetati-i inainte sa-i cumparati, iar dupa aceea gatiti-i dupa retetele noastre (fara carne!) -Antreuri din cartofiDeliciul contesei
Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 cartofi mijlocii, 3 galbenusuri, 3 linguri de smantana, 2 linguri de cascaval ras.
Mod de preparare: - Se curata cartofii de coaja, se taie in cubulete ca pentru piure si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, se scurg de apa, se trec prin sita si se amesteca cu galbenusurile de ou, smantana si cascavalul ras. - Se formeaza cu o lingura cocoloase sau se fac cu cornetul de rozete care se asaza pe tava din aragaz, unsa cu grasime. Se baga in cuptor si se coc 20 de minute, pana se auresc. Se presara, la alegere, cu boia sau cu chimen pisat si se servesc calde. (Merg de minune la bere.)
Cartofi cu ceapa
Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 cartofi mijlocii, 1 ceapa de apa, 6 linguri de telemea rasa, 1/2 ceasca de smantana, 3/4 cana lapte, 1 lingurita de mustar.
Mod de preparare: - Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie in ineluse. Se unge un vas de Jena cu unt si se asaza in straturi - cartofii cruzi, apoi ceapa, pana se termina. Fiecare strat se presara cu branza rasa. - Se amesteca smantana cu laptele