Dupa concert ati spus pe scena citeva cuvinte despre George Enescu. Cum ati facut cunostinta cu opera sa?
Pe cind traiam in Rusia aveam un disc minunat al lui George Enescu, unde el aparea intr-o dubla ipostaza – de pianist si de violonist. M-a surprins ca un om cu o muzicalitate de dimensiuni cu totul incredibile si o frumusete nemaiintilnita a interpretarii poate sa stapineasca cu egala desavirsire doua instrumente atit de complexe si de diferite. Cinta la vioara pur si simplu divin. Cinta o balada pe care nu o voi uita niciodata. Interpretarea sa, izvorita din adincul sufletului, m-a miscat profund din primul moment, de la primul sunet. Mi-a ramas adinc intiparita in memorie si inca de cind eram mic imi doream foarte mult sa ii seman.
Repertoriul dvs. include si lucrari de George Enescu?
Din pacate nu. Dar in viitorul apropiat voi include neaparat citeva. Pina acum nu am avut ocazia sa interpretez muzica de Enescu, dar stiu ca este un compozitor extraordinar, ii cunosc opera.
Cum ati colaborat cu dirijorul Horia Andreescu?
Minunat. Amindoi avem experienta in domeniul muzicii, iar el este un muzician deosebit. Parerile noastre au coincis, ceea ce nu se intimpla foarte usor intre solist si dirijor, se intimpla chiar extrem de rar. A fost o armonie deplina a intentiilor muzicale si totul a iesit bine.
Planuri de viitor?
Voi pleca in Statele Unite ale Americii, intr-un turneu, apoi in Japonia, in Extremul Orient – Coreea de Sud, China. Cam astea sint planurile mele pentru viitorul apropiat.
Dupa concert ati spus pe scena citeva cuvinte despre George Enescu. Cum ati facut cunostinta cu opera sa?
Pe cind traiam in Rusia aveam un disc minunat al lui George Enescu, unde el aparea intr-o dubla ipostaza – de pianist si de violonist. M-a surprins ca un om cu o