Cam toate posturile de televiziune au cîrmit-o după alegeri către partidul de guvernămînt. Cea mai cîştigată din această schimbare a puterii a fost Antena 1 care, prin comparaţie cu prestaţia ei preelectorală, acum pare un post t.v. echidistant. Televiziunea Naţională îşi schimbă accentele după cum se schimbă puterea, încît nu-i de mirare că aceiaşi oameni care se ocupau intens de mediatizarea Convenţiei şi a fostei coaliţii de guvernămînt au luat în braţe PSD-ul, pe premierul Năstase şi pe preşedintele Iliescu.
Tele 7 abc, un post de televiziune care nu prea mai există, pare să-şi fi regăsit ambiţiile angajîndu-l ca director pe Florin Călinescu.
În sfîrşit, ProTV, care l-a pierdut pe Florin Călinescu, l-a achiziţionat ca moderator şi şef de emisiune pe Adrian Păunescu. Poetul-senator şi-a mai încercat forţele şi la alte posturi de televiziune care s-au păgubit de serviciile lui: Antena 1 şi Tele 7 abc - motivul pare a fi fost acelaşi, bardul nu aducea audienţă. Dar cel puţin, atunci cînd a apărut, pe rînd la posturile de televiziune citate, Adrian Păunescu putea miza pe o audienţă pe care o avea oricum fiecare dintre aceste posturi, dar pe care Păunescu n-a reuşit s-o mobilizeze, necum s-o şi amplifice cu emisiunile sale. Acum Păunescu se adresează unui post de televiziune ai cărui privitori fideli sînt incompatibili cu Adrian Păunescu. Dar poate că ProTV-ul vrea să-şi schimbe audienţa. Sau poate că acest post de televiziune are unele interese pe care şi le vrea apărate de Adrian Păunescu în calitatea lui de senator şi îi oferă în schimb o emisiune.
Nu-mi permit să fac procese de intenţie conducerii ProTV, dar acest post e primul care dă o emisiune de dezbatere politică pe mîna unui politician de partid. Dacă acel politician ar fi fost un membru al PSD netrecut şi prin alte partide şi, mai ales, n-ar fi fost un suporter al ceauşismului de