Bucatarie de toamnaGhiveci picant. Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe, 2 ardei verzi, 2 ardei rosii, 1 vanata mica, 1 lingurita de sare, 3 linguri de untdelemn, 2 catei de usturoi, 1 dovlecel, 100 g ciuperci, 500 g rosii, 1 lingurita de busuioc uscat, cateva picaturi de otet balsamic, piper mac...
Bucatarie de toamnaGhiveci picant
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe, 2 ardei verzi, 2 ardei rosii, 1 vanata mica, 1 lingurita de sare, 3 linguri de untdelemn, 2 catei de usturoi, 1 dovlecel, 100 g ciuperci, 500 g rosii, 1 lingurita de busuioc uscat, cateva picaturi de otet balsamic, piper macinat.
Mod de preparare: - Se curata cepele si se toaca mai maricel. - Se curata ardeii de codite si de seminte si se taie in patrate mai mari. - Se curata vanata de coaja, se spala, se taie in cubulete, care se pun intr-un vas, pudrate cu sare. Se lasa zece minute sa-si lase apa, apoi se clatesc. - Se incinge untdelemnul intr-o cratita. Se calesc cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, dati cu un praf de sare. Se adauga si restul legumelor, se lasa sa fiarba pe foc mijlociu, amestecand constant. - Se curata dovlecelul de coaja si se taie in cubulete. Se pune si el in mancare, impreuna cu ciupercile si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute. - Rosiile, curatite de coaja si de seminte se taie in sferturi, se zdrobesc cu furculita si se pun in cratita. Se adauga busuiocul uscat, otetul balsamic, piperul. Se ia de pe foc si se serveste rece, ca aperitiv.
Supa frantuzeasca de ceapa
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb sec, 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1/2 lingurita chimen pisat, sare, piper, un praf de nucsoara, 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta (paine lunga), 100 g cascaval ras.
Mod de preparare: - Se incinge untdelemnul in oala si se ca