Cultura. Muzica. Hrusca, din nou acasa.... La zece ani dupa stabilirea in Canada, Stefan Hrusca s-a intors vara asta in Romania, si saptamana trecuta, la Teatrul National, unde ne-a daruit albumul "Stefan Hrusca - 20 de ani". Au trecut, deci, doua decenii de la prima sa aparitie in Cenaclul Flacara (p...
Cultura
Muzica
Hrusca, din nou acasa...
La zece ani dupa stabilirea in Canada, Stefan Hrusca s-a intors vara asta in Romania, si saptamana trecuta, la Teatrul National, unde ne-a daruit albumul "Stefan Hrusca - 20 de ani". Au trecut, deci, doua decenii de la prima sa aparitie in Cenaclul Flacara (pe 24 octombrie 1981, la Borsa), cand "juriul" pentru acceptarea prezentei sale pe scena a fost format din Victor Socaciu si Vasile Seicaru. Prieteni buni apoi, cei trei au dominat muzica folk a deceniului opt, fiind varfurile celei de-a doua generatii de aur folk, care, din pacate, se pare ca a fost si ultima.
Intr-o lume nebuna si stresata, Stefan Hrusca ne ofera o selectie de 16 melodii puse pe versurile poetilor mult iubiti de folkisti: Radu Stanca, George Tarnea, Adrian Paunescu, Dan Verona si Horia Badescu.
Lucrarile sunt cunoscute si iubite de cateva generatii, care vor da cu siguranta curs mesajului artistului: "Invit pe romantici sa asculte acest album in tacere, reamintindu-si iubirile de altadata". Fanii mult indragitului cantautor, nascut pe Iza, in Maramures, vor afla un alt Hrusca decat cel atat de cunoscut din albumele de iarna ("Colinde I", "La savarsitu" Lumii", "Ziurel de Ziurel", "Craciun cu Hrusca", toate discuri de aur, pentru cele mai multe albume vandute). Il vor cunoaste pe Hrusca cel din "Ruga pentru parinti", "Urare pentru indragostiti", "Calatori visatori" (Lp-uri Electrecord scoase intre 1984-1988) si chiar pe cel din "Fostele iubiri" (1996).
Dar acest al noualea album (al patrulea realizat la