- Ouale tari nu trebuie fierte prea mult, pentru ca dobandesc, curatate, o culoare urata si un miros fetid. Ca sa reuseasca perfect, puneti-le in apa care clocoteste si lasati-le la fiert zece minute.. - Ouale se pot congela foarte bine, cu conditia sa inghetam separat albusul de galbenus.. - Ouale...
- Ouale tari nu trebuie fierte prea mult, pentru ca dobandesc, curatate, o culoare urata si un miros fetid. Ca sa reuseasca perfect, puneti-le in apa care clocoteste si lasati-le la fiert zece minute.
- Ouale se pot congela foarte bine, cu conditia sa inghetam separat albusul de galbenus.
- Ouale nu se mai ataseaza de vasul in care au fost batute, daca in prealabil il ungeti cu putin untdelemn.
- Oul ataca tacamurile de argint. Nu le lasati prea mult in contact, fiindca se innegresc. Spalati-le imediat dupa ce le luati de pe masa.
- Urmele de ou intarite pe farfurii ies greu, daca vesela e curatata in masina de spalat vase. Inmuiati-le inainte.
- Ceapa nu mai pisca la ochi, daca inainte de-a o curata o tineti o jumatate de ora la frigider sau o scufundati in apa clocotita.
- Cepele lasate intregi in mancare (fripturi la tava, supe, conserve) sunt mult mai gustoase, daca le intepati ici si colo cu cuisoare aromate.
- Maduva din rasol nu se mai raspandeste in supa, daca inainte de a o pune la fiert infigeti in ea trei graunte mari de sare grunjoasa sau astupati gura osului cu o feliuta de morcov.
- Painea nu trebuie pastrata in pungi de plastic, pentru ca se inmoaie si seamana la mestecat cu cauciucul. Inveliti-o intr-un servet si tineti-o la frigider.
- O foaie de dafin, pusa in apa in care fierb macaroanele, le va imprumuta acestora un parfum apetisant.
- Macaroanele pot fi fierte si economic, daca nu vreti sa faceti risipa de combustibil: lemne, curent, gaz metan sau petrol. Dupa ce apa incepe sa fiarba, p