Tarte sarate si dulci. - Aurii, aromate, tartele reprezinta un veritabil regal de toamnaTarta cu peste si dovlecei. Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g faina, 50 g amidon, 2 pafuri de zahar, 180 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 1 lingura de otet aromat (balsamic). Pentru garnitura - 500 g...
Tarte sarate si dulci
- Aurii, aromate, tartele reprezinta un veritabil regal de toamnaTarta cu peste si dovlecei
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g faina, 50 g amidon, 2 pafuri de zahar, 180 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 1 lingura de otet aromat (balsamic). Pentru garnitura - 500 g peste alb fara oase si pielita, 4 dovlecei mici, 3 oua, 100 g smantana, 1 praf de curry, cimbru, sare, piper macinat.
Mod de preparare: - Incalziti cuptorul. Intr-un castron, puneti faina, amidonul, sarea, zaharul si untul. Amestecati-le bine cu varful degetelor, pana ce obtineti un aluat nisipos. Adaugati galbenusul de ou, 40 ml apa, otetul aromat, apoi adunati aluatul, formand o sfera. - Ungeti o forma de tarta, intindeti in ea aluatul, intepati-l cu furculita din loc in loc, bagati-l zece minute in frigider, apoi puneti-l la copt alte zece minute. - In timpul acesta, spalati dovleceii si curatati-i de coaja, taiati-i in lamele subtiri, pe toata lungimea lor (intai ii taiati in doua, apoi fiecare jumatate, pusa pe un fund de lemn, se taie pe lat, in felii), puneti-le trei minute in apa clocotita sarata, strecurati-le si puneti-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Decupati pestele in felii subtiri, la fel de lungi ca cele de dovlecei, sarati-le, piperati-le. - Bateti ouale cu smantana si curry, gustati de sare si de piper. Varsati compozitia pe fundul tartei, asezati frumos lamelele de dovlecel si cele de peste, intercalandu-le alternativ. - Presarati deasupra cimbrul faramitat si mai bagati tarta la cuptor vreme de 30 de minute. Serviti ime