Sute de liceeni internisti, ce au luat masa la cantina Liceului nr.2, cit si la cantina Liceului Pedagogic din municipiu, s-au aflat in pericol de a se imbolnavi din cauza alimentelor expirate, folosite in prepararea mincarii. Un recent control al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC), impus de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in virtutea cazurilor, fara precedent in ultimii ani, de toxinfectie alimentara in rindul a zeci de copii din Botosani, a scos la iveala o serie de nereguli, datorate neglijentei, si in scolile noastre. La cantina Grupului Scolar de Industrie Usoara, ex-Liceul nr.2, inspectorii OJPC au descoperit produse expirate in magazii, vesela veche, nespalata, degradata, dar folosita la prepararea mincarurilor, si o mizerie de nedescris. "Gurile de canal nedezinfectate, infundate, paviment nedegresat, vesela ciobita si nespalata conform normelor sanitare, lipsa probe alimentare", se precizeaza in raportul inaintat Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor de catre OPC Vrancea. In consecinta, conducerea liceului a fost obligata la plata unei amenzi de 32 de milioane de lei. Directorul G.S.Industrie Usoara, Petronia Moraru, ne-a precizat ca amenda n-a fost decit de 4 milioane si a fost achitata pe loc din fondurile extrabugetare ale scolii, urmind ca vinovatul, in speta responsabilul magaziei de alimente, sa achite valoarea amenzii. "Vom recupera suma de la cel vinovat. A fost o neglijenta a celui care raspunde de magazie. Salamul era expirat", ne-a declarat directorul liceului industrial. Este de remarcat ca, la cantina Liceului nr.2 maninca zilnic nu mai putin de 250 de elevi, atit din cadrul scolii, cit si de la celelalte licee din municipiu. In plus, cantina este folosita deseori si de Inspectoratul Scolar pentru organizarea diferitelor actiuni, incheiate cu o masa de protocol. Zeci de directori ai un