Bucatarie rapidaMacaroane cu spanac. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g), 400 g pene (macaroane scurte), sare, 2 catei de usturoi, 100 g sunculita afumata, 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), piper, 50 g cascaval ras, 1-2 linguri su...
Bucatarie rapidaMacaroane cu spanac
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g), 400 g pene (macaroane scurte), sare, 2 catei de usturoi, 100 g sunculita afumata, 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), piper, 50 g cascaval ras, 1-2 linguri suc de lamaie.
Mod de preparare: 1. Se dezgheata spanacul conform indicatiilor inscrise pe ambalaj (daca e proaspat, se spala si se aleg frunzele), se lasa sa se scurga (frunzele proaspete se dau in 2-3 clocote, in apa sarata) si se taie ca taiteii. Se pun la fiert macaroanele in apa sarata, fara sa se inmoaie prea tare ("al dente"). 2. Se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri. Se taie sunculita afumata in fasii, care se calesc in untdelemnul incins. Se scot afara si se pune sa se caleasca mai intai usturoiul, apoi spanacul. Se sareaza, se pipereaza, se lasa spanacul sa dea cateva clocote in sucul sau. 3. Se strecoara macaroanele si se amesteca cu spanacul si jumatate din cascavalul ras. Se gusta de sare, piper, se pune zeama de lamaie. Se presara deasupra restul de cascaval si sunculita prajita. (La alegere, o data cu sunca se poate praji si un pumn de alune usor zdrobite.)
Timp de preparare: 30 de minute.
Supa de peste cu varza acra
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, 2 ardei capia rosii, 400 g cartofi, 3 linguri untdelemn, o jumatate de varza acra taiata fideluta + o cana de zeama de varza acra, sare, piper, 1/2 lingurita chimen, 3/4 l apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 400 g cod sau alt peste alb dezosat,