Delicii cu cascavalColtunasi cu doua feluri de branza. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet cu aluat de foitaj, 150 g cascaval, 100 g branza Roquefort (sau de burduf), 100 g sunca, 1 lingura smantana groasa (frisca lichida batuta), 1 lingura patrunjel taiat marunt, 1 galbenus, sare, piper.. Mod...
Delicii cu cascavalColtunasi cu doua feluri de branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet cu aluat de foitaj, 150 g cascaval, 100 g branza Roquefort (sau de burduf), 100 g sunca, 1 lingura smantana groasa (frisca lichida batuta), 1 lingura patrunjel taiat marunt, 1 galbenus, sare, piper.
Mod de preparare: Taiati sunca cubulete, radeti cascavalul (pe razatoarea mare) si faramitati branza. Puneti intr-un bol cele doua feluri de branza, sunca, patrunjelul taiat, sare si piper si amestecati-le bine. Intindeti aluatul, decupati din el cercuri cu diametrul de 8 cm si puneti la mijlocul fiecaruia cate-o lingurita din umplutura cu branza. Umeziti cu o pensula inmuiata in apa marginile fiecarui disc de aluat, pliati-l in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura, si uniti marginile, apasandu-le cu o furculita. Incingeti cuptorul la 210¡C. Bateti galbenusul si ungeti cu el coltunasii, bagati-i la cuptor si lasati-i sa se coaca, pana ce se umfla si se rumenesc frumos. Coltunasii preparati astfel se servesc fierbinti sau calduti, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.
Soufle cu cascaval
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g cascaval, 4 oua, 300 ml lapte, 50 g faina, 40 g unt + inca 20 g pentru uns formele, 2 varfuri de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit, adaugati faina si lasati-o sa se prajeasca, amestecand intruna. Turnati apoi laptele - putin cate putin -, dati focul mai mic, cont