Cotlet vanatoresc cu ciuperci si cartofi pai
Chiar daca postul Craciunului a inceput, ne cerem iertare ca va propunem drept reteta a saptamanii, ceva atat de imbietor ca mancarea vanatoreasca. Speram sa nu fie cu pacat, mai ales ca majoritatea crestinilor prefera sa inceapa postul de luni.
Un cotlet, ca sa i se poata spune vanatoresc, are nevoie de o serie de ingrediente, ce-l fac de-a dreptul special. Piperul, scortisoara, verdeata, vinul si usturoiul detin rolul principal in preparare. Bucata de cotlet se impaneaza cu usturoi si morcov, insa doar atat. Urmeaza apoi, ploaia fina de sare, scortisoara si piper. Cotletul astfel imbracat, este inchis pentru cateva minute intr-un cuptor fierbinte. Cand ajunge la rumenire, e scos putin la aer, pentru a-l stropi cu apa si vin. De aici incolo, trebuie sa i se toarne, din cand in cand, cate o lingura din sosul format. Cand este gata, se portioneaza, asezandu-se langa el cateva ciupercute fripte si un manunchi de cartofi prajiti, rumeni si ei.
Cred ca suntem in asentimentul tuturor, daca spunem ca mancarea asta vanatoreasca ar merge de minune cu o salata de sezon, din care nu trebuie sa lipseasca conopida ,gogonelele, castravetii, gogosarii, murate toate si picante. Si nici vinul rosu , desigur.
Chiar daca nu este o mancare prea complicata, este de preferat sa fie incercata mai intai la restaurantul Orizont, mai ales ca nu costa decat 76 000 de lei, iar salata 11 000 de lei.(D.B.)
Cotlet vanatoresc cu ciuperci si cartofi pai
Chiar daca postul Craciunului a inceput, ne cerem iertare ca va propunem drept reteta a saptamanii, ceva atat de imbietor ca mancarea vanatoreasca. Speram sa nu fie cu pacat, mai ales ca majoritatea crestinilor prefera sa inceapa postul de luni.
Un cotlet, ca sa i se poata spune vanatoresc, are nevoie de o serie de ingrediente, ce-l fac de-a dreptul special