- Teatrul Dramatic „Maria Filotti“ si-a inceput stagiunea in forta. Actuala stagiune s-a deschis cu cinci premiere, Zapezile de altadata, Salonul nr. 6, doua piese in regia lui Moshe Yassur, o comedie, Amor... ah, mor si Doamna cu catelul, iar in noiembrie, Comedia Erorilor. Ce urmeaza? In prezent Constantin Codrescu lucreaza la un spectacol a carui idee a propus-o de curind teatrului si pe care acesta a adoptat-o rapid: Fantasticul in opera lui Caragiale. Din stagiunea trecuta si pina acum, proiectul cel mai agreat de directie a fost Jurnalul lui Mihail Sebastian, dupa scenariul lui Dumitru Solomon, in regia Catalinei Buzoianu, care nu a putut lucra la Braila anul trecut. De altfel, teatrul ar vrea sa reia si montarea aceleiasi regizoare cu Kira Kiralina, dar, cum toti copiii au crescut, multi din distributie ar trebui inlocuiti.
- Pentru cei mai mici. Teatrul ii are in vedere si pe cei care depasesc virsta teatrului de papusi, dar care inca nu pot fi dusi la spectacolele maturilor. O studenta la regie, Cristina Suciu, pregateste Cenusareasa, iar in februarie, Ivan Turbinca. Pe viitor este asteptat un spectacol de amploare, Micuta Dorothy, dar, ca intotdeauna, totul depinde de buget.
- Promisiuni si semne de intrebare… Teatrul din Braila mizeaza pe bani de la Ministerul Culturii pentru un proiect pe care acesta l-a aprobat intre cele zece piese selectionate in programul de incurajare a dramaturgiei romanesti contemporane. Este vorba de textul lui D.R. Popescu Contele Dracula, pe care il va pune in scena Dan Pita. Sa speram ca aici nu se va repeta experienta Teatrului Act, care a fost nevoit sa-si amine premiera cu Ingerul electric, ministerul neonorindu-si inca promisiunile.
- La Braila, un nou Take, Ianke si Cadar… Atinsa de febra lui Take, Ianke si Cadar, si Braila ar vrea sa-l vada montat pe scena proprie, nu pentru ca l-ar