Feluri de postSalata de masline. Ingrediente (pentru 6 portii): 200 g masline mari fara samburi, putina apa, 1/2 lamaie, 1 salata verde, 150 g franzela, 120 ml untdelemn, o ceapa mica.. Mod de preparare: Se dau maslinele impreuna cu miezul de paine, inmuiat in apa si stors bine, prin masina de tocat...
Feluri de postSalata de masline
Ingrediente (pentru 6 portii): 200 g masline mari fara samburi, putina apa, 1/2 lamaie, 1 salata verde, 150 g franzela, 120 ml untdelemn, o ceapa mica.
Mod de preparare: Se dau maslinele impreuna cu miezul de paine, inmuiat in apa si stors bine, prin masina de tocat. Pasta obtinuta se freaca bine cu untdelemn, adaugandu-l picatura de picatura. La sfarsit, se adauga ceapa rasa sau tocata fin si putina zeama de lamaie. Se pune pe farfurie si se decoreaza cu frunze de salata verde.
Ceapa umpluta
Ingrediente (pentru 6 portii): 600 g ceapa de apa (sa nu piste), 100 g masline, 100 g nuci, 150 ml untdelemn, 100 g paine, 1 lingura de faina, un praf de zahar, 1 lingura bulion de rosii, 1/2 legatura marar si patrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ceapa de coaja, se fierbe intreaga in apa cu sare, se da la rece si i se scoate miezul. In locul lui se pune urmatoarea umplutura: nucile pisate bine sau rase se amesteca bine cu painea inmuiata, maslinele curatate de samburi si taiate in doua, sarea, piperul, miezul cepelor si verdeata - toate tocate fin. - Faina se rumeneste in untdelemnul bine incins, pana capata culoarea aurie, si se stinge cu bulionul de rosii. Se presara zaharul si se dau cateva clocote. Sosul se toarna peste cepele umplute.
Supa-crema de fasole uscata
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g fasole alba uscata, 2 cartofi, 1 fir de praz, 1 ceapa alba, 1 radacina de telina, 1 radacina mare de morcov, 1 radacina de pastarnac si 1 de patrunj