Retete cu ceapa (garnituri)Ceapa picanta cu rosii. Curatati doua cepe de apa rosii si taiati-le in inele subtiri. Puneti sa se incinga intr-o tigaie o lingura de unt si doua linguri de untdelemn si caliti in grasime 1/2 lingurita de chimen rasnit, aceeasi cantitate de coriandru sau de nucsoara si ce...
Retete cu ceapa (garnituri)Ceapa picanta cu rosii
Curatati doua cepe de apa rosii si taiati-le in inele subtiri. Puneti sa se incinga intr-o tigaie o lingura de unt si doua linguri de untdelemn si caliti in grasime 1/2 lingurita de chimen rasnit, aceeasi cantitate de coriandru sau de nucsoara si ceapa taiata. Lasati sa se prajeasca doua-trei minute. Adaugati doua-trei rosii mijlocii, curatate de pielita si taiate marunt, si lasati-le trei minute sa fiarba la foc mic. Ceapa se serveste fierbinte, alaturi de orez, macaroane sau orice fel de friptura din carne.
Ceapa cu usturoi
Luati doua cepe mari, curatati-le si taiati-le pe fiecare in opt. Zdrobiti doi catei de usturoi in mojar. Puneti sa se incinga intr-o tigaie o lingura de unt si doua linguri de untdelemn, apoi puneti sa se caleasca ceapa si usturoiul. Lasati sa mijoteasca vreme de sase minute pe foc mic. Cand sunt gata, presarati deasupra un praf de boia dulce. Serviti-le fierbinti, langa orice fel de friptura, snitel sau chiftelute.
Ceapa cu cimbru
Curatati doua cepe si taiati-le pe fiecare in opt. Incingeti intr-o tigaie doua linguri de unt si doua linguri de untdelemn si puneti ceapa sa se caleasca. Lasati-o 5 minute sa se inmoaie la foc mijlociu. Cand e gata, adaugati o lingurita de cimbru proaspat tocat sau cimbru bine uscat, faramitat intre degete + o lingurita de rozmarin. Stropiti-le cu otet si serviti ceapa fierbinte, langa fripturi.
Supe de iarnaSupa de porumb cu smantana si branza
Ingrediente (pentru 8 persoane): 10