Studentii cazati in caminele din cadrul campusului universitar Tudor Vladimirescu si-au putut relua camerele luni, dupa ce, pe timpul vacantei de iarna, majoritatea caminelor au fost inchise. Taxele pe care acestia le vor plati difera de la un camin la altul, dar si in functie de numarul chiriasilor. Astfel, un student cazat intr-o camera de patru persoane va plati trei sute de mii de lei, in cazul in care este subventionat si sase sute de mii de lei, in cazul in care este nesubventionat.
Cei cazati in caminele T16, T20 si T21 vor plati patru sute de mii de lei (studentii subventionati), respectiv opt sute de mii de lei (studentii nesubventionati), sume la care se adauga si valoarea energiei electrice consumate pe lunile decembrie si ianuarie. De mentionat faptul ca aceasta valoare este calculata la o mie cinci sute de lei per kilowat. Aceasta situatie ii nemultumeste pe studenti, avand in vedere faptul ca, in perioada vacantei, ei nu au stat in caminele Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iasi (UTI). "Nu inteleg de ce sa mai platim si curentul consumat pe decembrie. Noi nu am stat in camine. De exemplu, pentru cei trei sute de KW inregistrati pana acum, trebuie sa scot din buzunar nu mai putin de patru sute cinci zeci de mii de lei. De fapt, nu vad de ce studentii ar trebui sa plateasca, pe langa taxa de camin si valoarea curentului electric", a declarat Mihaela Chelariu, studenta in anul patru. Luand in considerare ritmul alert in care cresc preturile la energie electrica si termica, nu este exclus ca, in viitorul apropiat, si valoarea taxelor de camin sa creasca.
Studentii cazati in caminele din cadrul campusului universitar Tudor Vladimirescu si-au putut relua camerele luni, dupa ce, pe timpul vacantei de iarna, majoritatea caminelor au fost inchise. Taxele pe care acestia le vor plati difera de la un camin la altul, dar si