Romania libera a tinut pe prima pagina a ziarului subiectul Sorin Ovidiu Vantu aproape doi ani. Cum s-a ivit interesul pentru acest personaj?
In plin scandal cu banca Dacia Felix si Sever Muresan, cred ca prin vara lui 1996, am primit informatia ca Sever Muresan vrea sa vorbeasca. Si a venit aici, la Romania libera, unde am purtat cu el un lung dialog, in care mai mult povestea ce a facut el pentru Romania, cum a adus bani, cum Dacia Felix e o banca pe care voia sa o salveze... In orice caz, povesti. La un moment dat, arunca o chestiune: ca s-a prezentat la el Sorin Ovidiu Vantu - eu habar nu aveam cine era Sorin Ovidiu Vantu - si i-a cerut sa-i dea 5 milioane de dolari pentru campania electorala a PDSR, care urma sa aiba loc. Am publicat acest interviu cam dezlanat, numai si numai pentru aceasta informatie.
Interviul exista in colectie si se poate verifica.
Da. Din acea clipa, am inceput sa ma interesez cine e personajul. Intre timp au aparut, cu multa publicitate, firmele lui Sorin Ovidiu Vantu si FNI ca varf de lance. Aveam experienta de la Caritas si mi-am dat seama ca reclama desantata la FNI are menirea sa atraga noi valuri de depunatori care sa-i intretina pe cei care scot bani. Timp de un an si jumatate, la sedintele noastre de macheta, mereu ii intrebam pe colegii mei ce au reusit sa gaseasca cu Vantu. Colegii imi sunt martori ca i-am cam hingherit in perioada aceea, fiind nemultumit ca nu erau in stare sa gaseasca nimic. Realitatea este ca era greu sa iasa vreo informatie din sistemul Gelsor, iar noi nu aveam posibilitatea sa intram in nici un fel in sistemul lor. Referitor la FNI, am incercat sa obtinem informatii de la CNVM, care ne spunea insa ca totul este perfect, ca, in sfarsit, Romania are un fond de investitii sanatos, adevarat, desi, practic, un semnal de alarma ar fi trebuit sa vina tocmai dinspre CNVM. A mai aparut o chest