•Dupa ce au fost depozitati o zi in congelator si patru in frigider, micii erau oferiti consumatorilor •Pasta de mici a fost confiscata, iar carmangeria sigilata •Patronul SC "Cotnari" SRL a primit o amenda contraventionala in valoare de 5 milioane de lei •La sfarsitul anului trecut, inspectorii sanitar veterinari au ridicat autorizatia de functionare a carmangeriei
Inspectorii sanitar veterinari au facut, ieri, un control inopinat la SC "Cotnari" SRL, societate situata alaturi de restaurantul Cotnari. Aici au confiscat 10 kg de pasta de mici si au aplicat patronului, Mihai Albert, o amenda contraventionala in valoare de 5 milioane de lei. Micii erau depozitati in frigider de patru zile, dupa ce statusera deja o zi in congelator. Afara, una dintre angajate, Steliana Baciu, prajea de zor mici pentru diversi consumatori din bar sau trecatori. Deoarece pasta de mici are un termen de valabilitate de maximum 78 de ore, modificarile organoleptice si mirosul intepator si-au facut imediat aparitia. Fara sa tina seama de acest lucru, patronul vindea mici aproape alterati, punand astfel in pericol sanatatea populatiei. Un astfel de mic costa 7000 de lei, la care se adauga mustarul si felia de paine. Undeva, in spatele barului, sub o scara in care erau depozitate navete de sticle, se afla asa-zisa carmangerie, locul in care se preparau acesti mici. Inspectorii nu au putut patrunde in incapere, deoarece usa era incuiata cu un lacat. Eforturile angajatilor de a-l gasi pe Mihai Albert au fost zadarnice. Oricum, inspectorii au pus sigiliu pe usa carmangeriei. Steliana Baciu, cea care modela si prajea micii, ne-a declarat: "Micii sunt facuti din carne de vita si porc si sunt foarte buni. Au stat patru zile in frigider si nu au absolut nimic. Acum ii duceam afara la gratar pentru clienti".
Pentru a nu i se lipi pasta de mici de maini, femeia isi muia din can