Bucatarie rapidaSupa de linte cu rosii. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa mare, 1 ceasca linte, 4 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 ceasca bulion (pasta), 2 ardei iuti (mici) uscati, 1 foaie de dafin, 1 l apa, sare, piper negru macinat.. Mod de preparare: Se incinge ule...
Bucatarie rapidaSupa de linte cu rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa mare, 1 ceasca linte, 4 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 ceasca bulion (pasta), 2 ardei iuti (mici) uscati, 1 foaie de dafin, 1 l apa, sare, piper negru macinat.
Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o oala de fonta, se toaca ceapa, se spala lintea in apa rece si se scurge bine. Ceapa si usturoiul zdrobit se calesc 10 minute, amestecand intruna, pe foc slab. Se adauga pasta de bulion, ardeii iuti, foaia de dafin, lintea si apa si se lasa sa dea in clocot. Apoi, se face focul mai mic, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute. Se indeparteaza foaia de dafin si ardeii iuti, se sareaza si se pipereaza supa si se serveste cu paine proaspata.
Strudel cu carne de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mare tocata, 2 catei de usturoi zdrobiti, 250 g carne de pui data prin masina de tocat, 1 lingura praf de curry (facultativ), 1/3 ceasca de branza de vaci, 1/4 ceasca smantana acrisoara, 10 foi de placinta, 90 g unt topit, 1 tulpina de telina taiata marunt, 1 ardei gras taiat marunt, 1 lingura seminte de susan.
Mod de preparare: - Se incinge cuptorul la 180¡ si se unge tava de la aragaz cu ulei sau cu unt topit. - Intr-o cratita, se calesc in uleiul incins ceapa si usturoiul (2 minute, la foc potrivit), pana ce incep sa se rumeneasca. Se face focul mai tare, se adauga carnea tocata si se prajeste inca 4 minute, pana ce se evapora tot lichidul (bucatile mai mari se sfarma cu