Ce nu stiti despre cafea.... - Boabele de cafea prajite usor sunt ideale pentru prepararea cafelei cu lapte.. - Boabele de cafea prajite puternic (de culoare maro inchis) au aroma puternica si sunt ideale pentru prepararea cafelei tari, care se bea dupa masa de pranz.. - Boabele de cafea lucioase, d...
Ce nu stiti despre cafea...
- Boabele de cafea prajite usor sunt ideale pentru prepararea cafelei cu lapte.
- Boabele de cafea prajite puternic (de culoare maro inchis) au aroma puternica si sunt ideale pentru prepararea cafelei tari, care se bea dupa masa de pranz.
- Boabele de cafea lucioase, de culoare inchisa (continentale) sunt dublu prajite si au o usoara aroma de fum. Gustul lor e foarte amar, iar cafeaua preparata din ele e foarte tare.
Tipuri de cafea
- Espresso - e o cafea foarte tare, preparata din pulbere de cafea trecuta prin aburi fierbinti. Espresso se serveste in cani foarte mici, fiindca poate dinamita inima.
- Capuccino - e o cafea mult mai slaba, preparata din ness sau pulbere de cafea, amestecate cu frisca si presarate cu zahar si scortisoara (adevarata reteta italiana).
- Caffe Latte - e cafeaua de dimineata a italienilor. Se prepara din cantitati egale de espresso si lapte fierbinte, puse intr-un pahar de 250 ml, bagat intr-un suport de metal (ca sa poata fi apucat cu mana si sa nu crape).
- Cafea turceasca (Mokka) - se prepara intr-un ibric din arama, cu coada lunga. Pentru o cescuta de cafea Mokka se pun: 1 lingurita cu varf de cafea macinata (facuta din boabe de culoare inchisa), puse in 60 ml de apa, cu o lingurita de zahar. Se pune la fiert pe flacara mica. Imediat ce cafeaua face spuma, se ia de pe foc. Caimacul se pune intr-o ceasca, iar ibricul se pune din nou pe foc, pana incepe sa fiarba. Atunci, se pune o lingurita de apa de la gheata, apoi cafeaua se toarna peste ca