Sumele platite de persoanele fizice pentru asigurarea casei sint destul de reduse pentru perioada de asigurare (de la trei luni la un an). Daca locuinta a fost distrusa dintr-o cauza prevazuta in contract, veti fi despagubiti in functie de dauna produsa, total sau partial. Este recomandabil sa stabiliti valoarea casei sau a bunurilor cit mai aproape de realitate, pentru ca societatile nu platesc niciodata mai mult decit suma pentru care s-a facut asigurarea. De exemplu, daca o serie de bunuri sau o locuinta valoreaza 10.000 de dolari si dvs. le-ati asigurat pentru 8.000 de dolari, in momentul deteriorarii totale nu veti putea primi decit suma pentru care le-ati asigurat, desi valoarea pagubei este mai mare. Prima de asigurare anuala poate fi platita integral (caz pentru care unele societati acorda reduceri) sau in rate.
Tipuri de asigurari impotriva dezastrelor sau a furturilor
Societatile de asigurari prezente pe piata romaneasca acopera, de regula, toate riscurile prin polita ?all risks? (alaturi de incendiu, furt, trasnet, se asigura si riscul de cutremur, inundatie, furtuna etc.). Prin polita tip FLEXA (Fire Lightening Explosion and Aircraft - Incendiu, aprindere, explozie si aviatie) se acopera riscuri ca incendiu, trasnet, explozie si caderi de corpuri pe cladiri. Riscurile standard, acoperite atit in cazul bunurilor, cit si in cel al cladirilor sint: incendiu, trasnet si explozie.
SC Nationala Companie de Asigurari - Reasigurari SA, Bd. Natiunile Unite nr. 4, bloc 107 A, etaj 8-9
Asigura locuintele si constructiile amplasate in mediul urban si rural, precum si mobilierul, aparatura electrotehnica, materialele de constructii etc. Pentru locuinte/constructii din mediul urban si rural, protejate impotriva riscurilor standard alaturi de furtuna, uragan, grindina, alunecare de teren, avalansa de zapada, greutatea stratului de z