•In mai bine de o luna doar 214 ieseni au cumparat astfel de actiuni
Iesenii nu s-au prea inghesuit sa cumpere actiuni Dracula Park.
Desi a trecut mai bine de o luna de cand au fost lansate pe piata, doar 214 ieseni au cumparat astfel de actiuni de aproape 600 milioane de lei. Ideea unui castig pus sub semnul intrebarii se pare ca nu i-a prea incantat pe ieseni. Din start s-a precizat ca iesenii care achizitioneaza aceste actiuni nu vor obtine castiguri pe termen scurt, iar eventualele sume obtinute in plus nu vor veni sub forma de dobanda ci de dividende rezultate din cresterea valorii actiunilor. Pretul unei actiuni este de 10.000 de lei, dar valoarea cu care acestea s-au vandut efectiv a fost de 10.200 de lei, diferenta de 200 de lei reprezentand comisioane si taxe. Numarul minim de actiuni care poate fi cumparat de o persoana este de zece. "Pana acum nu au fost prea multi cumparatori, speram sa mai vina in perioada urmatoare. Subscrierea poate fi facuta atat prin virament cat si prin numerar, atat de catre persoane fizice cat si de cele juridice, oferta fiind valabila pana pe 15 februarie. Doritorii sunt obligati sa completeze formulare de subscriere in care sa fie inscrise o serie de date personale", a declarat directorul Bancii Comerciale Romana, Laurentiu Astefanei, banca prin intermediul careia se poate efectua subscrierea.
Potrivit prospectului de emisiune, actiunile vor fi cotate la Bursa de Valori Bucuresti sau pe o alta piata reglementata si supravegheata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
In ceea ce priveste lucrarile la constructia parcului vor dura doi ani, dupa obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor. Veniturile totale obtinute din exploatarea Dracula Park sunt preconizate sa atinga nivelul de 27 milioane de dolari, din care 12,5 milioane de dolari vor reveni societatii "Fondul pentru Dezvoltare Tu