•De-a lungul carierei, prof. dr. Mihai Selaru a tratat prin hipnoza mii de pacienti •Medicul psihiatru Selaru este singurul care a vindecat o pacienta de logoclonie prin aceasta metoda •"Hipnoza nu este un circ si sunt impotriva celor care o folosesc pentru a extrage niste beneficii" •Dupa sedintele de hipnoza, hipnotizatorul se simte vlaguit •"In Romania ar trebui sa existe o scoala de hipnoterapeuti"
Dupa aproximativ 40 de ani de hipnoterapie, prof. dr. Mihai Selaru nu poate afirma ca stie atat de bine ce inseamna hipnoza, deoarece aceasta are atat de multe enigme inca nedescoperite. La ora actuala, prof. dr. Mihai Selaru, seful Clinicii de psihiatrie "II Femei" din cadrul Spitalului de psihiatrie "Socola" este singurul care trateaza bolnavii prin hipnoza. De-a lungul carierei sale, prin aceasta metoda a tratat si vindecat mii de bolnavi, regretand acum ca nu i-a notat intr-un registru, putand avea cea mai mare statistica privind aplicarea hipnozei.
Reporter: Domnule profesor, dictionarul subliniaza ca prin hipnoza se intelege starea de somnolenta sau de somnambulism a unei persoane, stare impusa de hipnotizator, in urma careia acesta isi exercita influenta totala asupra subiectului. Considerati ca poate fi completata aceasta definitie?
Profesorul Selaru: Chiar daca hipnoza nu este un somn ca cel obisnuit, in momentul in care l-ai adus pe bolnav in stare de hipnoza te aude si se pastreaza contactul, aflandu-se sub influenta cuvintelor pe care le rosteste hipnotizatorul. Aceste cuvinte au rolul de a ameliora si optimiza capacitatii functionale ale organismului in raport cu trauma psihica, problematica psihologica sau psihopatologica pe care pacientul o prezinta. Din acest punct de vedere nu as putea spune ca exista un model unic cu care sa faci schimbul de idei cu fiecare pacient in parte. Inainte de orice act hipnotic, obligat