Mii de cereri nejustificate pentru venitul minim garantat
Pana la sfarsitul saptamanii trecute, au fost inregistrate peste 27.580 de cereri pentru venitul minim garantat la nivelul judetului Iasi. Acest total nu depaseste estimarile conducerii Consiliului Judetean Iasi, insa exista comune in care solicitarile sunt exagerate fata de situatia de fapt reala. Din multitudinea de astfel de exemple se remarca unele unitati administrativ-teritoriale judetene in care s-au depus mai multe cereri decat la Primaria municipiului Iasi. "Nu este posibil ca in comune precum Voinesti sau Ciurea sa fie mai multe cereri pentru venitul minim garantat decat la nivelul municipiului Iasi. Mai mult decat atat, anchetele sociale demarate la nivelul acestor comune au demonstrat ca o mica parte din persoanele respective indeplinesc criteriile prevazute pentru a primi ajutorul banesc lunar, majoritatea dosarelor fiind respinse", a declarat Lucian Flaiser, presedintele CJ Iasi.
Operatiunea de depunere a dosarelor va continua, in paralel cu anchetele sociale. Cei care nu depun documentatia completa pana la inceputul lunii februarie, nu vor primi venitul minim garantat.
Serviciul de ajutor social a primit 1263 de dosare pentru venitul minim garantat
"Ne asteptam sa primim 2891 de dosare pentru acordarea venitului minim garantat. Pana acum s-au primit 1263",a declarat viceprimarul Vasile Dumitriu.
Persoanele care solicita acest ajutor vor trebui sa presteze 72 de ore munca in folosul comunitatii. Dintre acestia municipalitatea va avea nevoie sa-i foloseasca pentru a presta munca in folosul comunitatii."Majoritatea celor care solicita venitul minim garantat sunt apti de munca. Am avut o discutie cu directorul directiei de salubritate, Dorinel Zeciu,in care i-am cerut sa asigure echipamentul necesar celor care vor trebui sa presteze cele 72