Amenintarile cu debransarea au crescut incasarile
•Cele 3000 de familii au o datorie de aproape 40 de miliarde de lei deoarece nu si-au achiatat facturile la incalzire din iarna 2000-2001
Campania de debransare a apartamentelor cu datorii, demarata de RADET pe 15 ianuarie, se desfasoara destul de greu.
La inceputul operatiunii, erau vizate 3000 de apartamente din 250 de asociatii de proprietari rau-platnice catre regia de termoficare. Cele 3000 de familii au o datorie de aproape 40 de miliarde de lei deoarece nu si-au achitat facturile la incalzire din iarna 2000-2001. Desi au trecut doua saptamani, RADET nu a reusit decat sa taie tevile de caldura in numai 100 de apartamente."Am debransat numai 100 de apartamente, deoarece le-am facut asociatiilor de proprietari o alta oferta. Pe administratorii asociatiilor cu datorii i-am pus sa faca acorduri de reesalonare a datoriilor", a declarat directorul tehnic al RADET, Vasile Enache.
Asociatiile de proprietari trebuie sa semneze un acord prin care se obliga sa achite toate facturile restante pana in luna iunie 2001 in termen de o luna de zile."Foarte multi administratori au preferat sa faca acorduri de reesalonare in schimbul renuntarii la debransarea datornicilor. Daca nu respecta acordul de reesalonare vom trece imediat la debranasare", a adaugat Enache.
Strategia de recuperare a datoriilor pe care a pus-o in aplicare RADET a inceput sa dea roade."De cand am inceput operatiunea "debransarea", incasarile Regiei au crescut de la 500 de milioane de lei pe zi la 2 miliarde de lei", a precizat Enache.
Regia de termoficare are de recuperat datorii in valoare de 280 de miliarde de lei.
Constantin MAZILU
Amenintarile cu debransarea au crescut incasarile
•Cele 3000 de familii au o datorie de aproape 40 de miliarde de lei deoarece nu si-au achiatat