Legea 195/2001- legea voluntariatului- prevede conditiile in care o persoana poate participa la anumite activitati desfasurate de diferite institutii publice. Dupa cum este stipulat la articolul 3, lit. b, prezenta lege se fundamenteaza, printre altele, si pe "implicarea activa a voluntarului in viata comunitatii". La Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi nu s-au primit inca cereri din partea persoanelor civile. "Noi vom accepta prezenta voluntarilor doar pentru actvitati pe linie rutiera. Este vorba despre soferi care vor merge impreuna cu lucratori din cadrul inspectoratului pentru a evita unele situatii in care contravenientii nu recunosc faptele", a declarat inspectorul sef, locotenent colonel Stefan Alexa.
Litera c, din textul legii, specifica faptul ca "desfasurarea voluntariatului exclude orice compensatie materiala din partea beneficiarului activitatii. Totusi, "voluntarul" poate primi din partea beneficiarului un certificat care sa ii ateste calitatea, precum si titluri onorifice, decoratii si premii. Nici la Compania de Pompieri nu s-au primit cereri de voluntariat, dar aceasta activitate presupune o instruire pe masura. De altfel, se excepteaza de la dispozitiile prezentei legi pompierii voluntari din cadrul serviciilor de pompieri civili. Pana in prezent, legea nu si-a prea gasit ecoul in randurile iesenilor, vorba romanului ca "nimic nu se face pe gratis" fiind adanc inradacinata in constiinta oamenilor. (V.M.)
Legea 195/2001- legea voluntariatului- prevede conditiile in care o persoana poate participa la anumite activitati desfasurate de diferite institutii publice. Dupa cum este stipulat la articolul 3, lit. b, prezenta lege se fundamenteaza, printre altele, si pe "implicarea activa a voluntarului in viata comunitatii". La Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi nu s-au primit inca cereri din partea persoanelor civile. "Noi vo