Verdeturile si plantele aromate (I)Busuiocul. Are frunzele de un verde stralucitor, un gust si o aroma inconfundabile. Este cea mai importanta planta aromata a bucatariei italiene, de neinlocuit pentru prepararea pesto-ului. Se gaseste: proaspat, in ghivece si uscat. Se folosesc: frunzele intregi sa...
Verdeturile si plantele aromate (I)Busuiocul
Are frunzele de un verde stralucitor, un gust si o aroma inconfundabile. Este cea mai importanta planta aromata a bucatariei italiene, de neinlocuit pentru prepararea pesto-ului. Se gaseste: proaspat, in ghivece si uscat. Se folosesc: frunzele intregi sau taiate pentru condimentarea bucatelor sau ca si garnitura. Fiert, isi pierde din gust. Pentru: rosii, vinete, dovlecei, salata verde si paste.
Dafinul
Frunzele sunt lucioase, de culoare verde inchis. Este condimentul de baza al marinatelor si mancarurilor vanatoresti. Se gaseste: uscat, cu frunzele intregi. Se folosesc: frunzele intregi pentru gust. Fiert, i se accentueaza aroma. Inainte de a servi mancarea respectiva, frunzele de dafin se indeparteaza. Pentru: carnea de vita, de porc si de pasare, pestele la cuptor si marinate.
Maghiranul
Planta de culoare verde inchis, cu aroma ceva mai slaba decat oregano. Se gaseste: proaspat sau uscat. Se folosesc: frunzele pentru garnisit. Pentru: aluaturi picante, galuste, pateuri, tocatura, peste.
Patrunjelul cret
Are gust usor picant. Se gaseste: proaspat (poate fi tinut doua saptamani in frigider) sau uscat. Se foloseste: tocat - ca ingredient sau pentru garnisit. Fiert, isi pierde putin aroma. Pentru: toate mancarurile picante - mai ales pe baza de oua - la tocanite, supe, salate, peste, scoici, pui, rosii, vinete.
Patrunjelul neted
Verde inchis, cu gust mai puternic decat cel cret. Se gaseste: proaspat - se poate tine