•Postul de bioinginer medical exista in nomenclatorul de posturi medicale
Absolventii Facultatii de Bioinginerie Medicala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" (UMF) Iasi vor primi, incepand din acest an, diplome de licenta in bioinginerie medicala. Aceasta decizie apartine Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) si vine dupa indelungi insistente ale conducerii UMF Iasi la Bucuresti. "Absolventii Facultatii de Bioinginerie Medicala vor primi diploma de licenta in bioinginerie medicala pentru una dintre cele patru specializari respective. Asteptam doar ca decizia sa ne vina in scris si vom incepe sa eliberam diplomele. Din acest punct de vedere nu va mai fi nici o problema", a declarat prof. univ. dr. Carol Stanciu, rectorul UMF Iasi.
Desi incertitudinea a fost pentru mult timp cuvantul de ordine printre absolventii bioingineri, acestia isi pot castiga in sfarsit un statut, in conditiile in care postul de bioinginer medical exista in nomenclatorul de posturi medicale. Prin aceasta decizie urmeaza sa fie asigurate posturi in spitale pentru toti cei ce isi vor primi diplomele de licenta. "Postul de bioinginer medical exista in nomenclatorul de posturi medicale si am convingerea ca isi vor ocupa locurile in spitale. Dupa ce absolventii isi vor primi fisa postului, directorii spitalelor vor intelege cat de important este un bioinginer intr-un spital. Si, cand vorbesc de importanta bioinginerului, ma refer la managementul sanitar, la problemele de biotehnica, de aparatura sau de echipa cu medicul", a adaugat Carol Stanciu.
In prezent, in cadrul Facultatii de Bioinginerie, exista patru specializari, si anume: biotehnologie medicala, biomateriale si tehnologia protetica, bioinstrumentatie si tehnica medicala, bioinformatica si management sanitar. " Pentru cele patru specializari exista deja doua promotii si sase ani