•Pentru acest an, insa, au fost alocate doar 10 miliarde de lei
Lucrarile de reconsolidare a Filarmonicii Moldova din Iasi au inceput in anul 1991, investitia ridicandu-se, pana in prezent, la suma de 4,787 miliarde de lei. De atunci incoace s-a reusit doar repararea tronsonului 1 (Casa Bals), in momentul de fata lucrandu-se la partea de arhitectura, adica la realizarea finisajelor. Conform celor declarate de directorul tehnic al institutiei, Cornel Sipoteanu, au mai ramas de reconsolidat doua tronsoane ale Filarmonicii si salile de spectacol. Pe parcursul lucrarilor concertele vor fi sustinute ori in sala Teatrului "V. Alecsandri", ori intr-una din salile Casei de Cultura a Studentilor. Sipoteanu si-a exprimat parerea ca numai reconsolidarea tronsonului 2 s-ar putea sa dureze aproape doi ani.
O alta problema grava cu care se confrunta Filarmonica este aceea a infiltrarii apei in subsolul cladirii, acest lucru conducand, nu de putine ori, mai ales primavara, la inundarea acestuia, dat fiind faptul ca beciul se afla la doar 3,30 m sub pamant. Avand in vedere ca o solutie de drenare a apei ar avea costuri enorme, greu suportabile, s-a apelat la amenajarea unui ecran de argila in jurul fundatiilor, care determina impermeabilizarea zonei de la cota 0 in jos, si a unui sistem de puturi din care sa se absoarba apa freatica, prin pompare. Situatia este cauzata si de instalatia de canalizare, veche de mai bine de 50 de ani, instalatie ce nu mai poate face fata cantitatii de apa scursa in subteran, in primul rand din cauza uzurii morale ce a condus, bineinteles, la uzura fizica.
Printre proiectele investitionale ale directiunii Filarmonicii se numara realizarea unei centrale de ventilatie, a unei statii de pompare necesara la ridicarea presiunii in reteaua de apa pentru stingerea incendiilor, precum si amenajarea unui studio de inregistrari. De