Salate de cartofi. Pentru salate de cartofi, trebuie cumparati cartofi care nu se sfarma, deci nu fainosi. Cum se prepara: se spala bine cartofii, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu apa numai pe jumatate. Se pun pe foc si, cand apa incepe sa clocoteasca, se acopera cratita cu un capac si se...
Salate de cartofi
Pentru salate de cartofi, trebuie cumparati cartofi care nu se sfarma, deci nu fainosi. Cum se prepara: se spala bine cartofii, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu apa numai pe jumatate. Se pun pe foc si, cand apa incepe sa clocoteasca, se acopera cratita cu un capac si se lasa cartofii sa fiarba circa 20 de minute. Se scurg, se baga sub jet de apa rece, se lasa putin sa se raceasca, se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Dupa care se procedeaza conform retetei...
Salata de cartofi cu costita (sau bacon)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 kg cartofi, sare, piper, 1 ceapa, 200 ml zeama concentrata de zarzavat (Vegeta + apa), circa 4 linguri otet alb, 100 g costita (sau bacon) bine impanata, 2 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde.
Mod de preparare: Cartofii fierti, curatati si taiati se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt. Se infierbanta zeama de zarzavat si se incorporeaza ceapa taiata si otetul. Se toarna peste cartofi, se amesteca si se lasa cam o ora sa se patrunda. Intre timp, se taie costita cubulete si se rumeneste in uleiul incins. Se spala coditele de ceapa verde, se zvanta si se taie rondele. Se amesteca costita si ceapa cu cartofii si se adauga - la nevoie - sare si piper.
Variante: Costita poate fi inlocuita cu felii subtiri de castravete (sarate si apoi stoarse), felioare de ridichi sau andive, dar in acest caz se mai adauga circa 3 linguri de ulei.
Salata de cartofi cu ridichi si branza Bucegi
Ingrediente