Sfaturi din... Orastie. - Carnea din supa devine mai frageda daca se adauga cateva picaturi de otet sau suc de lamaie.. - Florile rezista mai mult in vaza, iar apa ramane limpede daca se pune un catel de usturoi pe fundul vazei.. - Obiectele de piele se pastreaza noi mai mult timp daca se curata din...
Sfaturi din... Orastie
- Carnea din supa devine mai frageda daca se adauga cateva picaturi de otet sau suc de lamaie.
- Florile rezista mai mult in vaza, iar apa ramane limpede daca se pune un catel de usturoi pe fundul vazei.
- Obiectele de piele se pastreaza noi mai mult timp daca se curata din cand in cand cu ulei de ricin.
- Carnatii nu se crapa la prajit daca sunt cufundati inainte de preparare in lapte rece.
- Murdaria de pasare se indeparteaza folosind apa calda cu sare.
- Ceara de pe mobila se indeparteaza cel mai usor folosind o carpa moale inmuiata in ulei.
- Branza, cascavalul se rad mai usor daca se tin, invelite in hartie pergament, la frigider circa 15 minute inainte de utilizare.
- Citricele dau mai mult suc daca inainte de a le stoarce le introduceti putin in cuptorul cu microunde.
Bianu Diana - str. Viilor nr. 32, Orastie, cod 2600 - Pandispanul capata o aroma deosebita daca se inlocuieste o parte din faina cu praf de budinca.
- Ciupercile uscate si tocate se pot folosi cu succes ca si condiment pentru supe si sosuri.
- Sosul de hrean prea picant se poate drege adaugand smantana, unt sau un mar ras.
- Friptura de porc primeste o aroma deosebita daca se condimenteaza carnea cu scortisoara; in acest caz nu trebuie prajita prea tare.
- Petele de Coca-Cola se indeparteaza folosind apa fierbinte sau solutie de spalat geamurile.
- Pestele devine mai fraged si mai gustos daca se pune la dezghetat intr-un vas cu lapte caldut.
- Sarea nu trebuie sa vina in contact cu