Masa de gustari- Daca aveti musafiri si nu vreti sa le oferiti feluri clasice -Salata de cruditati cu sos de branza de vaci. Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g branza de vaci, 5 linguri smantana, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 castravete, 1 morcov, 1 ardei gra...
Masa de gustari- Daca aveti musafiri si nu vreti sa le oferiti feluri clasice -Salata de cruditati cu sos de branza de vaci
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g branza de vaci, 5 linguri smantana, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 castravete, 1 morcov, 1 ardei gras (mic), 1/2 legatura menta, 1 legatura marar (tocat), sare, piper.
Mod de preparare: Se amesteca bine branza de vaci, smantana si zeama de lamaie, se incorporeaza ceapa si usturoiul tocate marunt, se sareaza si se pipereaza. Se curata castravetele, morcovul si ardeiul gras. Castravetele si morcovul se dau pe razatoarea mare, iar ardeiul se taie cubulete. Se incorporeaza toate in sosul de branza cu smantana, se adauga menta si mararul verde tocat si se mai gusta o data de sare si piper. Salata astfel preparata se serveste cu biscuiti sarati sau cu paine prajita.
Ciuperci umplute
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 20 ciuperci mari, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 250 g carne tocata, 2 linguri cascaval ras, 1 lingurita boia, sare, piper.
Mod de preparare: Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Se-ncinge o lingura de ulei si se calesc piciorusele taiate, ceapa si usturoiul pana ce se evapora aproape tot lichidul. Se pun intr-un castron, se adauga carnea tocata (dunstuita in putin ulei cu apa) si cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si cu acest amestec se umplu palariile spalate si zvantate. Se unge o forma cu ulei