Nu obligata, foarte obligata, pentru un tratament mai bun. Nu cred ca exista om in aceasta tara care sa nu fi dat bani sau atentii medicilor. (Eliza Radu, Bucuresti)
Nu ma simt obligat. De fapt nici nu am medic de familie pentru ca nu am avut nevoie de cind au apaut. In aceste conditii daca doreste cineva sa ma inscrie pe listele dinsilor sa vedem cit da? (Dragos Popa, Bucuresti)
Nu ma simt obligata sa dau bani medicilor, dar prin comportamentul lor te obliga sa dai. Valabil si in scoli si in primarii. Legile sint tolerate iar cind reclami totul se musamalizeaza si tot tu iesi gasit vinovat. (Julieta Munteanu, Bucuresti)
Stiu ca asta asteapta. Ma obliga sa-i dau ca sa-mi acorde putina atentie. (Georgeta Marinescu, Bucuresti)
Ei nu am obligatia fata de ei, ei au fata de noi, pentru ca eu din pensia mea platesc aproape 300.000 CAS. (Dinu Barbu )
Romanii nu-si cunosc drepturile de asigurari sociale deoarece in cei 12 ani de "dezorganizare organizata" care au trecut s-au petrecat numeroase schimbari si zapaceli in aceasta materie incat nici Mama Omida n-ar mai putea ghici care este starea "neasigurarii sociale". Eu traiesc in minunata tara care se numeste Canada unde reglementarea este foarte simpla si exacta si autoritatile insele "te duc de mana" pana in punctul in care te numesti "asigurat",fara sa fie nevoie sa le spui tu lor care sunt drepturile tale,ca ti le spun ele mai intai. Aici nu se poate concepe o jignire mai mare decat aceea de a oferi cuiva,in speta noastra unui medic,ceva in afara drepturilor sale legale si publicate.In general aici se poate ajunge foarte usor la Politie si pentru treburi care in Romania ar fi socotite fleacuri,ca de pilda facutul zgomotului,iar daca ai indrazni sa oferi ceva unui functionar sau medic,ajungi sigur la Politie si la inchisoare.Aici nimeni nu glumeste cu respecta