Calitatea caloriilor - ca sa slabiti este important sa reduceti mai ales caloriile provenite din grasimi si sa cresteti numarul celor din proteine. Astfel, 20 la suta din aportul caloric trebuie sa provina din grasimi, 15 la suta din proteine, iar restul de 65 la suta din glucide.
Mesele de seara - trebuie sa fie reduse cantitativ. Metabolismul scade in cursul noptii si nu poate sa ?arda? surplusul de calorii.
Micul dejun - este cel mai important intr-un regim de slabire. Masa de dimineata trebuie sa contina un fruct (de preferat portocala sau grapefruit), 40-50 de grame de piine integrala (sau cereale), 40 de grame de brinza slaba, 10 grame de grasimi de diferite feluri (animale si vegetale), 200 de mililitri de lapte sau iaurt si o ceasca cu ceai sau cafea slab indulcite.
Patru mese pe zi - in locul ?gustarilor? presarate pe tot parcursul zilei este mai bine sa mincati doar de patru ori pe zi. Pentru masa de prinz, in locul mititeilor, cirnatilor sau mincarurilor cu mult sos, cartofi prajiti si bere, optati mai degraba pentru un meniu cu cit mai putine grasimi. Sint indicate pestele sau carnea de pui si, in loc de bere, un suc de rosii, de fructe sau apa minerala.
Brinza - este cea care produce cele mai multe ?greutati? intr-un regim de slabire. Locul ei este mai degraba la masa de dimineata, (40-50 de grame), iar procentul de grasime din continut este bine sa nu depaseasca 20 la suta.
Piinea - trebuie redusa cantitativ la mesele de prinz si seara (in loc de patru felii la o masa, mincati doar doua). De asemenea, in loc de piine alba este bine sa optati pentru cea integrala sau graham.
Berea si vinul - sint cei mai mari inamici ai siluetei barbatilor. Este recomandat doar un pahar de vin rosu pe zi, eventual la masa de prinz. Bauturile alcoolice trebuie inlocuite cu apa minerala si sucuri naturale.
Medicame