Cand vine pisica. Dolly, celebra oita scotiana, Elsie, vitelul neozeelandez, Noel, Star si Angel, cei trei purcelusi, de asemenea, scotieni, au placerea de a va anunta venirea pe lume a primei pisicute clonate! Se numeste Cc, dar nu in cinstea Comitetului Central. Cc este prescurtarea de la "Carbon...
Cand vine pisica
Dolly, celebra oita scotiana, Elsie, vitelul neozeelandez, Noel, Star si Angel, cei trei purcelusi, de asemenea, scotieni, au placerea de a va anunta venirea pe lume a primei pisicute clonate! Se numeste Cc, dar nu in cinstea Comitetului Central. Cc este prescurtarea de la "Carbon copy", si se citeste Sisi. Cc este cel de-al saselea animal clonat cu succes, a anuntat revista britanica "Nature". La mai bine de trei luni de la venirea pe lume, Cc e un amor de pisicuta, alearga, miauna, zgarie, se zbenguie, toarce, intr-un cuvant se pisiceste de mai mare dragul. Fericitul eveniment, socotit un succes stiintific in domeniul cercetarilor biomedicale, a avut loc la Colegiul de Medicina Veterinara al Universitatii din Texas.
Invers ca in povestile cu cainele si pisica, Cc datoreaza totul unei cateluse mult iubite de stapanul ei, John Sperling, un excentric iubitor de animale si miliardar american. Acesta a pus la bataie circa patru milioane de dolari pentru realizarea unei tehnologii capabile s-o cloneze pe Missy, o corcitura de husky la care tinuse foarte mult. Incercarea a esuat, deoarece catelele nu ovuleaza cu regularitate, iar ovulele nu se dezvolta normal in conditii de laborator. Tehnologia pusa la punct pe spinarea cainilor a dat rezultate in cazul pisicilor. Nu fara probleme. A fost nevoie de nu mai putin de 87 de embrioni transplantati in opt pisici purtatoare, inainte ca una dintre ele, acum intrata in istorie, numita Rainbow (Curcubeu), sa o aduca pe lume pe Cc.
Dar, ca intotdeauna in viata, perfectiunea nu exista.