Bucatarie rapidaCartofi in crusta de ierburi. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg de cartofi mijlocii, 400 g sare grunjoasa, 400 g faina, 1 albus de ou, 2 fire de cimbru, 2 fire de salvie, 2 fire de rozmarin.. Mod de preparare: - Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfe...
Bucatarie rapidaCartofi in crusta de ierburi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg de cartofi mijlocii, 400 g sare grunjoasa, 400 g faina, 1 albus de ou, 2 fire de cimbru, 2 fire de salvie, 2 fire de rozmarin.
Mod de preparare: - Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. - Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul de ou. Adaugati cate putina apa, pana obtineti un aluat ferm. - Cu jumatate din cantitatea de aluat tapisati fundul unei forme rezistente la foc (de preferinta din ceramica sau Jena). - Curatati cartofii. Spalati-i unul cate unul. Stergeti-i cu grija pe fiecare in parte si asezati-i unul langa altul in forma asternuta cu aluat. - Umeziti marginile vasului cu putina apa. - Acoperiti cartofii cu aluatul ramas si apasati-l pe margine ca sa se lipeasca cu aluatul de dedesubt, astfel incat cartofii sa fie perfect inchisi. - Bagati forma la cuptor si lasati-o 45 de minute. - Serviti cartofii in forma in care s-au copt. Taiati acoperisul de aluat pentru a degaja cartofii. Se servesc ca atare, cu bere, ca garnitura langa costite fripte sau cu orice fel de salata.
Piept de pui cu alune
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare, 100 g alune decojite, 2 linguri de alune zdrobite in piulita, 1 lingura de faina, 1 ou, 2 linguri de miere de salcam, 2 linguri de otet, 40 g unt, 3 linguri de untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: - Intr-o tigaie, puneti sa se incinga o lingura de untdelemn si prajiti in el alunele,