Priceperea in afaceri si calitatile manageriale ale lui Dorinel Umbrarescu au iesit la iveala in principal dupa ce Sergiu Sechelariu, fratele nasului sau, a devenit secretar de stat la Ministerul Transporturilor si Lucrarilor Publice. Asa se face ca de la preluarea guvernarii de catre PSD intreprinzatorul bacauan a "prins" contracte publice de constructii, in general fara licitatie, in valoare totala de peste 300 de miliarde lei. De unde si deplina incredere a autoritatilor ca Druminvest srl va fi in stare sa obtina astfel de succese remarcabile nu numai in constructii, ci si in industria de medicamente. Ministrul Privatizarii, Ovidiu Musetescu, s-a si grabit de altfel sa salute personal primirea ofertei de privatizare pentru Antibiotice inaintate de catre srl-ul din Podul Turcului.
Antibiotice nu este numai o companie mare, cel putin dupa standardele romanesti, cu o cifra de afaceri de peste 1.100 de lei miliarde anual, ci si una de importanta strategica, fiind cel de-al doilea producator de medicamente din tara, ca ordin de marime, dupa Sicomed Bucuresti.
Industria farmaceutica este una cu un inalt grad de concentrare. Un numar relativ mic de structuri multinationale domina productia si distributia de medicamente la nivel mondial.
Principalul motiv e acela ca doar mari jucatori, ca Merck, Pfizer sau Glaxo au capacitatea de a investi sute de milioane, cateodata peste un miliard de dolari, in cercetarea de laborator si in promovarea produselor farmaceutice.
Din aceasta perspectiva, privatizarea unor companii de talie relativ mare, cum este si Antibiotice, ar trebui sa depaseasca miza unor tranzactii punctuale, fiind o sansa reala de conectare a industriei romanesti la circuitul mondial. Pentru ca, mai mult decat banii adusi statului prin transferul de proprietate, in general sume nu tocmai spectaculoase, conteaza efectele pe termen lung