Intre iarna si primavaraCartofi cu branza si piept de pui. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4-8 cartofi fierti, 400 g branza de vaci, 100 g branza de burduf, 100 g piept de pui fiert, 2 galbenusuri, 1 lingurita chimen, sare, piper macinat, cateva frunze de salata, verdeata tocata.. Mod de preparare:...
Intre iarna si primavaraCartofi cu branza si piept de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4-8 cartofi fierti, 400 g branza de vaci, 100 g branza de burduf, 100 g piept de pui fiert, 2 galbenusuri, 1 lingurita chimen, sare, piper macinat, cateva frunze de salata, verdeata tocata.
Mod de preparare: Se fierb cartofii (cu coaja) circa 25 de minute in apa cu sare. Se zdrobeste branza de burduf cu furculita si se amesteca bine de tot, intr-un castron, cu branza de vaci (bine scursa). Pieptul de pui se taie cubulete si se incorporeaza in amestecul de branza, impreuna cu galbenusurile si chimenul. Se sareaza si se pipereaza. Cartofii putin raciti se taie in doua pe lung, se scobeste miezul (nu complet) cu o lingurita si se amesteca (miezul) cu masa de branza preparata anterior. Se umplu apoi jumatatile de cartofi, se pun intr-o forma, se dau la cuptor (incins la 220¡C) si se lasa sa se rumeneasca 10-15 minute. Se scot din cuptor, se aseaza pe foile de salata verde, se garnisesc si se servesc imediat.
Supa de spanac
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g spanac, 1 ceapa, 1-2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 1 lingurita sare, 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), 2 linguri faina, 150 g iaurt, piper macinat, 1 varf de cutit piper alb, 1 varf de cutit nucsoara rasa, 1 lingura mustar, 1 paharel vin alb.
Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit, amestec